Svet-Stranek.cz
PRAKTICKÝ LÉKAŘ PŘÍBRAM
MUDr. Veronika Drábová

Provozní řád Ordinace:PRAKTICKÝ LÉKAŘ PŘÍBRAM

Provozní řád Ordinace

Vnitřní řád ambulance praktického lékaře MUDr. Veronika Drábová

Vnitřní řád vychází z provozního řádu a zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a je závazný pro všechny léčené osoby. Seznamte se, prosím, s následujícími pokyny:

Při přijetí do ambulance prosím prokažte svou totožnost průkazem zdravotní pojišťovny.
Zavedli jsme 100% objednávkový systém , doržujte prosím časy objednání. Čas objednání je čas, od kterého pac. čeká na vyšetření. Nemá cenu chodit 1/2-1 předem, vyšetření tím neurychlíte. V závažných případech potencionálně ohrožujících život nebo hrozících prodlením si lékař vyhrazuje právo akutního ošetření potřebného pacienta, v tom případě se může čekací doba mírně prodloužit, na což Vás vždy upozorníme a poprosíme o strpení.

Respektujte, prosím, pravidla slušného chování vůči personálu ambulance a jiným pacientům. Respektujte pokyny zdravotnického personálu a chovejte se ohleduplně k ostatním pacientům. Není dovoleno pořizovat jakékoli fotografie, video či audio nahrávky. Při vstupu do ordinace musí být mobilní telefon vypnutý. Pacient je povinen chovat se k lékaři a všem zaměstnancům ordinace slušně. Osobní útoky a vyhrožování stížnostmi se považuje za porušení vnitřního řádu.

Dodržujte, prosím, lékařem navržený individuální postup. Pravdivě informujte lékaře o svém zdravotním stavu, včetně infekčních nemocí, užívaných léčivých přípravků, užívání návykových látek a zdravotních službách poskytovaných jiným lékařem. Ošetřující lékař Vás bude informovat o dalším léčebném postupu, pokud nebudete při poučení něčemu rozumět, neváhejte se zeptat. K léčbě bude přistupováno s veškerou diskrétností a s maximálními ohledy na Vaše soukromí. Zaručujeme Vám naprostou diskrétnost a ochranu všech údajů o Vaší osobě. Pečuje o Vás lékař, na kterého se můžete s důvěrou obrátit. Lékař je tu pro Vás a věří, že s ním budete spolupracovat a podílet se v rámci svých možností na své léčbě. V případě úmyslného nedodržování léčebného postupu a nespolupráce má lékař právo Vás vyřadit z evidence a ukončit s péči o Vás, což oznámí neprodleně i vaší zdravotní pojiš´tovně.

Ambulance praktického lékaře včetně čekárny a chodeb je přísně nekuřácký prostor. Do neveřejných prostor zdravotnického zařízení vstupujte pouze na vyzvání. Pořadí pacientů určuje lékař. Do neveřejných prostor zdravotnického zařízení má přístup pouze registrovaný pacient bez doprovodu. Dětem není umožněn vstup do ordinace PL. Tělesně postižené pacienty a pacienty s omezenou pohyblivostí může výjimečně a se svolením zdravotnického personálu doprovodit do ordinace osoba blízká, která sdělí své jméno a vztah k pacientovi, avšak v době vyšetření musí prostor opustit z důvodu zachování soukromí pacienta. Konzultace zdravotního stavu s příbuznými je možná pouze na základě ověřené plné moci a pouze v předem dohodnutém termínu.

Nezasílejte nám prosím lékařské zprávy mailem. Nejedná se o dostatečně zabezpečenou komunikaci a hrozí tak únik Vašich vysoce citlivých dat. Zprávy je možné vhodit do poštovní schránky před čekárnou, budou zařazeny do Vaší karty a dokumentace.
Mail slouží hlavně k objednání léků, krátkému dotazu na výsledky- pokud je potřeba něco detailněji probrat, tak raději telefonicky nebo osobně. Je možné se objednat na předoperační vyš., vyš. na řp a podobně.

Pokud pacient či jeho doprovod i po upozornění porušuje vnitřní řád ZZ, lékař ukončí poskytování zdravotní služby a vykáže pacienta i jeho doprovod z prostoru zdravotnického zařízení (§48 odst.2,písm. d/ z.č.372/2011Sb. v platném znění) V případě neuposlechnutí pokynů lékaře/zdravotního personálu či vyhrožování a násilného jednání pacienta a jeho doprovodu bude přivolána PČR. Tento vnitřní řád ZZ byl vypracován na podkladě materiálů právní kanceláře ČLK a platné legislativy.

Vaše podněty jsou důležité pro další zlepšování kvality poskytovaných služeb. Děkuji Vám za Vaši důvěru.
návštěvníků stránky
celkem86 230